skip to Main Content

Dagen starter kl. 5:45 hvor jeg står op og bærer mine to små piger på 3 og 6 år ind i stuen så de kan vågne op foran Ramasjangs børnefjernsyn.

Kl. 07:00 er børnene afleveret og min kone og jeg kører til Hvidovre Hospital. Hun laver PhD på Gastroenheden, kirurgisk sektion, så vi kan ofte følges ad. Er vi hurtige kan vi lige nå en morgenkaffe på den lokale kaffebiks.

Kl. 07:45 Er jeg på den centrale operationsgang hvor jeg siger ”godnat” til dagens første operationspatient. I dag er det en frisk ældre herre med en hofte-nær fraktur efter et cykelstyrt. Han skal opereres med et kort marvsøm, og jeg forklarer at vi er nødt til at operere ham, da han ellers vil være sengebundet i 8-10 uger, før hans knogle er vokset sammen. Når jeg har opereret ham vil han kunne komme op at gå i morgen.

Kl. 08:00 Morgenkonference på afdelingen hvor den vagthavende gennemgår dagens operationspatienter, og der bliver undervist i ankelfrakturer.

Kl. 08:30 Jeg er på operationsgangen og går i gang med marvsømmet, operationen forløber planmæssigt.

Kl. 09:30 På afdelingen og se til en yngre kvinde, som jeg opererede for et kompliceret skinnebensbrud tidligere på ugen. Hun har det fint og er oppe at gå på krykker. Jeg udskriver hende og skal se hende igen i mit ambulatorium om 14 dage.

Kl. 10:30 Møde med vores afdelings fundraiser, hvor vi gennemgår hvilke fonde vi skal søge til et projekt jeg laver i samarbejde med anæstesiafdelingen og rigshospitalets blodbank.

Kl. 12:00 Spiser frokost med et par gode kolleger i solskinnet på terrassen. Deler historier om ugens faglige og private succeser og fiaskoer.

Kl. 12:30 Møde med afdelingens kliniske forskningsassistent der hjælper mig med det randomiserede kliniske studie jeg er projektansvarlig for. Vi gennemgår et par praktiske problemer, og lægger en plan for at løse dem.

Kl. 12:50 Drikker kaffe med min kone oppe på Gastroenheden. Hører på røverhistorier fra ”de bløde kirurger”.

Kl. 13:00 Opererer dagens 2. patient. En ældre mand, der blev opereret med et kort marvsøm for seks uger siden, har nu brækket femur der hvor marsømmet ender. Det bliver en udfordrende operation der tager fire timer før vi har fået marvsømmet ud, reponeret og osteosynteret frakturen med et langt femur-marvsøm. Resultatet bliver tilfredsstillende og patienten kan være oppe at gå igen indenfor et par dage.

Kl. 17:15 Kører fra sygehuset og mødes med min kone til forældremøde i vores ældste piges klasse. Min mor har hentet ungerne og spiser aftensmad med dem mens vi er til mødet.

Kl. 20:00 Hjemme, jeg rydder lidt op imens min kone læser godnat-historie for pigerne.

Kl. 21:00 rammer jeg sofaen i selskab med fruen. Vi drikker dåseøl, spiser chips og ser ”Entourage” på HBO-nordic mens vi snakker om dagen.

kl. 00:00 går vi i seng.

Peter Toft Tengberg