skip to Main Content

Nedenfor finder du vejledning og links til obligatoriske kurser, anbefalede kurser og øvrige relevante kurser. De anbefalede kurser skal ses som YODA’s vejledning til den yngre ortopædkirurg. Vi henviser til sekretariatet for lægelig videreuddannelse for officielle kursuskrav.

Intro/prækursist

Obligatoriske kurser.

Der er ét obligatorisk kursus som har forskellige navne for de tre uddannelsesregioner. Det er et to-dages kursus der udbydes af de regionale sekretariater for lægelig videreuddannelse. Husk, du skal selv tilmelde dig. Se nedenstående links for tilmelding.

Anbefalede kurser

  • AO Basic. Et ”must have” kursus som er fundamentet for basale osteosyntese principper og med indhold som er yderst relevant for intro-uddannelsen. Det forventes man har dette kursus når man søger hoveduddannelse.
  • ATLS. Et kursus i modtagelse og behandling af den akutte svært tilskadekomne patient. Det forventes man har dette kursus når man søger hoveduddannelse.
  • YODA’s kirurgiske adgange. Håndtering af adgange og bløddele. Yderst relevant for introlæger.
  • Simulationskurser. Der findes simulationskurser i de regionale simulationsenheder. Herunder knæartroskopi, hoftefrakturkirurgi og pleuradræn. God idé tidligt i introuddannelsen.

 Øvrige relevante kurser

HU/Kursist

Obligatoriske kurser

Anbefalede kurser

Øvrige relevante kurser

Opdateres – senest opdateret maj 2018