skip to Main Content

Introduktionsstilling, Ortopædkirurgisk afdeling M, Bispebjerg Hospital.

6.00: Vækkeur, bad, kaffe, morgenmad, kaffe, lidt hygge med kæresten og den 2-årige datter – og så på cyklen. Det er første uge af min introduktionsstilling på den afdeling, hvor jeg også havde KBU. Det er rart at hospitalet og kollegerne, når nu de faglige udfordringer bliver større. Som KBU-læge var jeg ikke ret meget på operationsgangen, men havde mange vagter på sengeafsnittene og kun få i skadestuen. Nu skal jeg til at være på operationsgangen, i skadestuen og i ambulatoriet – og med lidt færre natte- og weekendvagter. Jeg kan godt mærke, at jeg har overstået min ”rekruttid”.

7.50: Mødetid i afdelingen. Dagsplanen gennemgås. Jeg skal operere, endda på akutstuen, med en afdelingslæge -Søren. Der er flere patienter, den første er en ældre kvinde, der skal have indsat en hemialloplastik pga. et hoftebrud. Jeg er heldigvis forberedt, da jeg ringede ind til bagvagten i går aftes for at kende dagens program – håber på, det vil øge mine muligheder for selv at få hænderne med i procedurerne.

9.00: Et par røverhistorier, mens vi er i vask – og så opererer vi.  Jeg har under studietiden haft lægevikarjobs på ortopædkirurgiske afdelinger, og kender derfor proceduren. Jeg står ved siden af Søren, der opererer og fortæller. Jeg gør, hvad jeg kan for at vise, jeg har styr på teorien! Jeg lukker efter Sørens indgreb, og vi aftaler, at jeg fører instrumenterne næste gang.

11.00: Frokost i sensommersolen sammen med et par kolleger. Næste operation er forsinket, så jeg når at gå stuegang og kigger også forbi professor Michael, der er min vejleder på et forskningsprojekt om frossen skulder. Vi har været i gang i mindst et par år nu – det er svært at få tid til at passe det helt så godt, som jeg gerne ville. Endnu ingen publikationer, men det kommer forhåbentlig.

13.00: Afventer stadig næste operationen. Patienten er kræftsyg og svækket, og klargøringen tager tid. Der skal indsættes et specielt anatomisk marvsøm i lårbenet, og det bliver vist frem af en repræsentant fra producenten. Jeg bruger ventetiden på lidt mere stuegang, på at læse lidt op på proceduren, og på at diskutere fremgangsmåde og potentielle komplikationer med Søren. Jeg opdaterer også min liste over de procedurer, jeg har udført eller deltaget i.

14.30: Endelig er operationen i gang. Det trækker ud, men heldigvis kan min kæreste hente i vuggestuen i dag, så jeg kan være med til hele operationen. Mine jævnaldrende kolleger uden børn bliver ofte længere for at kunne operere. Det kræver derfor planlægning, når man har barn og gerne vil være ortopædkirurg, men det kan sagtens lade sig gøre.

16.45: Op på cyklen igen, glæder mig til at se tøserne.

18.00: Vi laver og spiser aftensmad, leger med dukkehus og hopper højt i sengen.

19.30: Så er der puttet, og der er ro på hjemmet. I morgen skal jeg være i ambulatoriet for første gang. Det er mest patienter til kontrol efter brud, og patienter fra egen læge. Har hørt rygter om at det er travlt dernede. I aften bruger jeg ikke tid på forberedelse, så der er tid til at løbe en tur – dejligt for energien og samvittigheden!

21.00: Lidt sofahygge, -snakker, -ser Netflix, -prøver at holde os vågne.

22.30: Zzzzzz…

Mads Okholm