skip to Main Content

3. BØRNETRAUMESYMPOSIUM

19jan00:0000:003. BØRNETRAUMESYMPOSIUM

Event Details

Traume er den hyppigste årsag til død blandt børn over 1 år. De livstruende traumer er heldigvis relativt sjældne i Danmark. Dette er samtidig årsagen til, at det er vanskeligt af opnå større rutine i håndteringen af alvorlige børnetraumer.

Øget kompetence må derfor opnås ved at “tænke & træne børnetraumemodtagelse” før situationen opstår. Det er en forberedelse der skal foregå både på individ og organisationsniveau!  Udfordringerne og spørgsmålene er mange, bl.a. :

  • Hvordan forbereder man sig effektivt til traumemodtagelse?
  • Kræver moderne traumemodtagelse særligt/moderne udstyr ?
  • Nødtracheotomi på børn – hvordan ?
  • Det stumpe abdominal traume – diagnostik og behandling
  • Hvordan behandler man trykpneumothorax på det lille barn ?
  • Har pædiateren en plads i traumeteamet?
  • Akut blodtransfusion til det lille traumebarn – hvordan og hvor meget ?

PROGRAMMET

BørneTraumeSymposium 2018 vil i lighed med de 2 foregående sympsier blive afholdt på Rigshospitalet og vare 1 dag.

Under symposiets “PREPARE” modul, ønsker vi at sætte fokus på hvordan man forbereder sig organisatorisk til pædiatrisk akut og traumemodtagelse. Vi er derfor utroligt stolte og glade for, at kunne præsentere vores keynote speaker : Marianne Gausche-Hill. Læs mere om hende her på forsiden, og glæd dig til at høre hende tale om National Pediatric Readiness Project, et nordamerikansk initiativ der har rustet over 3000 akutmodtagelser til akut pædiatrisk behandling.

PRACTICE” modulet er også nyt. Da børnetraumet er sjældent forekommende i langt de fleste akutmodtagelser og traumecentre, bør træning prioriteres højt. Dette for at opretholde kompetencen og kendskabet til de pædiatriske traumesystemer. Brugen af moderne pædiatriske simulatordukker muliggør realistisk on-site træning. Vi glæder os bl.a. til at demonstrere vores erfaringer med nyindkøbt Gaumard børnesimulator til on-site brug i TraumeCentret.

PERFORM” modulet handler om de udfordringer du møder når det tilskadekomne eller syge barn er ankommet i din akutmodtagelse. Eksperter leverer målrettede og klinisk relevante foredrag med et formål: Brugbare take-home messages målrettet din kliniske virkelighed.

Foredragene og spørgsmål afholdes på dansk. Undtagelsen er naturligvis Marianne Gausche-Hills 2 foredrag som afholdes på engelsk. Spørgsmål rettet til hende, eller dialog om emner hvor hendes input skønnes værdifuldt, afvikles også på engelsk.

HVEM ER MÅLGRUPPEN ?

Symposiet er målrettet  læger, sygeplejersker samt andre faggrupper der har en rolle under den primære modtagelse af det tilskadekomne barn. Alle er velkomne uanset kompetenceniveau og ansættelse.

Det er håbet at symposiedeltageren vil rejse hjem med en ny og mere nuanceret forståelse for, hvad pædiatrisk traumemodtagelse handler om – og hvordan nogle af de vanskelige udfordringer kan håndteres.

Mere info her

more

Time

01/19/2018 00:00 - 00:00(GMT+00:00)

Location

Rigshospitallet

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Other Events

Get Directions