skip to Main Content
Nyhedsbrev – April 2017

Nyhedsbrev – April 2017

YODA Forårsmøde 2017 er slut.

Tusind tak for et dejligt fremmøde af engagerede YODA medlemmer. Formiddagens emne var nonunion med foredrag afholdt af Associate Professor Peter Kloen fra AMC Amsterdam samt Professor Hagen Schmal fra Odense. Det var en intens formiddag som gennem foredrag og case-diskussioner førte deltagerne igennem definition, diagnostik, behandlingsstrategier og tiltag inden for nonunion.

Eftermiddagen bød på 4 workshops:

Basal Osteosyntese har været et fast emne på YODA Forårsmøde siden 2012 og igen i år kunne det unge YODA medlem stifte bekendtskab med relativ og absolut stabilitets- principperne.

Stort tak til afdelingslæger Mette Rosenstand og Stefan Jensen samt HU-læge Jens-Christian Beuke for at stå for undervisningen og til Synthes for at stille materialer til rådighed.

Muskulo-skeletal Ultralyds kursus blev afholdt for anden gang og med lige så stor succes. Kurset havde fokus på sene- og ledundersøgelse samt basal ultralyds-fysik.

Stort tak til afdelingslæger Kristoffer Barfoed, Simon Døssing og  HU-læge Anja . Også tak til Secma som stillede 6 ultralydsapparater til rådighed til workshoppen.

Workshoppen i gipseteknik og forskning inden for børneortopædien var delt op i 2 emner. Professor Bjarne Møller-Madsen fortalte om subspecialet og de forskningsmuligheder og overlæge Lonnie Froberg samt Afdelingslæge Peter Buxbom kom med gode råd og tips til at komme i gang. Gipseteknikkker blev gennemgået ved overlæge Niels Wisbech-Petersen og demonstreret ved sygeplejerske Inge Kowal.

Tak til alle undervisere og til  Swemac Osmedic som stillede materialer til rådighed.

Nonunion workshoppen var en udvidelse af formiddagens tema hvor deltagerne havde mulighed for at arbejde med tibia marvsøm, skinner og temporær ekstern fiksation.

Stort tak til Ass.professor Peter Kloen, Professor Hagen Schmal samt afdelingslæge Bjarke Viberg for at stå for planlægning og undervisningen og til Stryker for at stille materialer til rådighed.

I traditionens tro sluttede Forårsmødet på bedste festlige manér! Årets vinder for flest repræsenterede blev Herlev-Gentofte.

Tak til Industrien for igen i år at støtte op omkring YODA Forårsmøde.

Vi ses til næste forår!

Formandens beretning fra forårsmødet

Det var første år med det nye setup omkring YODAs Forårsmøde. Et rigtig velafviklet arrangement i vante omgivelser på Dalum Landbrugsskole. Der var en god synergi med industrien omkring workshops og udstillinger. Som tidligere understreget ønsker vi i bestyrelsen fortsat at afholde et forårsmøde som er samlingspunkt for alle medlemmer på tværs af landet. Men fremtiden for mødet kunne være et andet sted i Danmark i anderledes omgivelser. Vi kommer til at udsende et spørgeskema både til deltagerne på dette års forårsmøde, men også generelt til vores medlemmer omkring formen på forårsmødet. Idéer er altid velkomne og ønsker du at bidrage til udformning af næste års arrangement er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen.

Formand Casper Dragsted

Kursusudvalget

 

Hold øje med FB og hjemmesiden, der kommer snart et avanceret suturkursus – få alle de gode fifs fra plastiskkirurgisk ekspertise og vær bedre forberedt til komplicerede sårskader – og hvornår du skal ringe til en plastikkirurgisk ven.

I efteråret bliver vores røntgen kursus igen et tilbud. Har du en ide til et kursus der mangler så skriv gerne på kursus@yngreortopaedkirurger.dk

 

Kathrine S Rasch, kursusansvarlig

Uddannelsesudvalget

YODA har fået en plads med i udvalget, som står for revisionen af speciallægeuddannelsen. Det er et arbejde som påbegyndes i andet kvartal og forventes afsluttet i 2019. Vi er meget glade for at have fået en plads i udvalget og håber på at vi kan præsentere nogle markante forbedringer når revisionsarbejdet er afsluttet.
YODAs uddannelsesudvalg har netop færdiggjort et forslag til revision af introduktionsuddannelsen og håber således på at det kan implementeres i den kommende målbeskrivelse.
Vi har tidligere spurgt ud til jer angående gode ideer til forbedringer til introduktionsuddannelsen. Vi har nu fået et talerør og vil fortsat meget gerne have jeres ideer også til hoveduddannelsen.
Gode ideer kan sendes til uddannelse@yngreortopaedkirurger.dk
Vi arbejder desuden på, at vi i fremtiden (inspireret af FYA) kan give jer en karakteristik af ansøgere til HU. Dette gør vi i håbet om at få afmystificeret og klarlagt ansøgerfeltet og de krav der stilles.
Tak for et godt forårsmøde og en god fest.
Eske Brand, Uddannelsesudvalget.

YODA lokalt

Nord

Der er YODA’s skadestuekursus i Nord den 10 og 11 maj. For ynderliger information og tilmelding se hjemmesiden.

Tina Videbæk, Regionsansvarlig Nord

Øst 

Torsdagsbar Øst d. 4/05. Hyggeligt og lærerigt. Mød dine kollegaer fra andre afdelinger, drik en øl, spis middag, og hør et spændende foredrag omkring forskning og PhD indenfor Ortopædkirurgien.
Hvis ikke andet, så ses vi til YODA-forårsmøde.

Jacob F. Mortensen, Regionsansvarlig Øst