skip to Main Content
Nyhedsbrev December 2021

Nyhedsbrev december 2021

Formandens ord

Kære YODA-medlemmer.

Nu nærmer julen sig og året går på hæld. Det er tid til at se tilbage på årets begivenheder.
En ny bestyrelse er trådt til, med mange velkendte og gamle ansigter. Jeg vil gerne byde velkommen til de nye kræfter, som har valgt at bruge deres tid på bestyrelsesarbejdet. Det er værdsat og gør en stor forskel for landets yngre ortopædkirurger.

DOS21 er veloverstået – posterwalken, hvor YODA har været en af primus-motorerne, var en kæmpe succes og blev rost til skyerne. Tak til afgående forskningsansvarlige, Salameh Eljaja, for det store arbejde og tak til alle de frivillige som stillede op som moderatorer.
På DOS21 blev “Yoda Best Paper” uddelt og niveauet i år var skræmmende højt. Jonas Adjal løb med prisen, med et rigtigt flot studie.
Den Gyldne Yoda blev også uddelt og gik i år til Amandus Gustafsson for sit store arbejde med uddannelse både lokalt, regionalt og nationalt.
YODAs 10 års jubilæum blev fejret med manér på 11. året for stiftelsen og vi fik besøg af en masse ”gamle” bestyrelses- og YODA medlemmer. Der blev fortalt anekdoter, slået STORE søm i og drukket fadøl til langt efter midnat. Der var skrevet en sang til YODA, som uden tvivl kan kåres som årets ørehænger. Vi skal alle takke hinanden for sammenholdet i YODA gennem årene, det er uvurderligt.

YODA er fortsat under rivende udvikling og øger sit engagement i de specialespecifikke selskaber samt i flere udvalg under DOS, herunder især i UDDU. Vi har været involveret i diskussionen om de nye HU forløb samt uhensigtsmæssigheder omkring disse.

Forårsmødet, som blev afholdt i efteråret var en stor succes med rekordmange deltagere og et højt fagligt niveau. Jeg vil på bestyrelsens vegne gerne takke både deltagere og undervisere for deres deltagelse og store engagement under mødet. Sportsfesten efterfølgende vil gå over i hukommelsen som en af de sjoveste fester i nyere tid. Om end vi på mange måder er vokset som organisation og øger vores faglige indflydelse, skal der ikke herske tvivl om at vi fortsat er klassens rebelske og flabede dreng (eller pige), når de voksne tager beslutninger vi ikke enige i. YODA’s forårsmøde 2022 bliver afholdt 29. april – det bliver et brag af et arrangement, hvor vi stiler endnu højere end tidligere. Husk allerede nu at sætte kryds i kalenderen.

Til slut vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår – jeg glæder mig til at se jer alle i det nye år, til både faglige og sociale arrangementer på tværs af regionerne.

Sabine Simonsen, Formand

Kommende kursus 

YODAs populære i ortopædkirurgiske adgange afholdes i Århus d. 15. og 16. marts 2022. Kurset henvender sig til introlæger og fase 1-kursister i ortopædkirurgi. Formålet med kurset er træning i nogle af de mest anvendte adgange og kurset afholdes over to dage. Dag 1 med fokus på overekstremiteten og dag 2 med fokus på underekstremiteten. Læs mere og tilmeld dig kurset her.

Den 11. januar 2022 afholdes YODAs Basal suturkursus i Odense. Kurset henvender sig til medicinstuderende og nye læger som gerne vil blive bedre til sy! Tilmeldingen kan ske her. 

Ligeledes afholdes YODAs Basal suturkursus også i Herlev d. 12 januar 2022. Kurset kan tilmeldes her.