skip to Main Content
Nyhedsbrev Januar 2023

Nyhedsbrev Januar 2023

Kære medlemmer. 

Der er godt gang i YODA – Vi udbyder aktuelt mange kurser fordelt på hele landet. Hold øje med kalendere på YODAs hjemmeside.

OBS: Vi oplever problemer ved tilmeldingen via hjemmesiden. Vi arbejder på et nyt system som skal overtage på sigt. Oplever du problemer så kontakt webmaster@yngreortopaedkirurger.dk

Kirurgiske adgange:

Efter mange udfordringer er kurset i øst udsolgt. Det er stadig muligt at tilmelde sig i region nord/midt. Dog er sidste tilmelding d. 1-2-2023.

Læs mere om Kirurgiske adgange i nord/midt

Forårsmødet 2023:

Tilmeldingen til året forårsmøde er nu åbnet. Der er forsat mange pladser på alle workshops.  Temaet i år er multitraume.

Læs mere om forårsmødet her

Nyt fra forskning: 

YODAs forskningsansvarlige Christian Bredgaard Jensen har lavet et mindre interview med Vinderen af YODA Best Paper 2022, Simone Elmholt. God læselyst. 

Fra YODA vil vi gerne ønske dig tillykke med tildeling af YODA Best Paper 2022! Hvordan var oplevelsen på DOS for dig?

Svar: “Det var en super fed oplevelse og rigtig fedt at der var så mange til sessionen. Det er dejligt at der støttes op om, og er fokus på unge forskere. Jeg vil gerne takke jer for muligheden for at præsentere mit projekt og for tildelingen af prisen”

Hvad mener du gjorde dit projekt godt/særligt og hvilken betydning kan det have for fremtiden?

Svar: “Mit register studie er det første studie til at sammenligne revisions rater mellem justerbare og ikke-justerbare knapimplantater til forreste korsbåndsrekonstruktion med en så stor kohorte. Det er vigtigt at sammenligne de forskellige kirurgiske interventioner så vi kan opnå de bedst mulige resultater for vores patienter og dermed sikre dem et stabilt og funktionelt knæ efterfølgende. Mit studie bidrager med viden om de kliniske resultater som er vigtige når kirurgerne skal tage stilling til hvilken kirurgisk interventionstype de vil benytte.”

Hvordan fandt du din/dine forskningsvejledere og hvad er god vejledning for dig?

Svar: “Jeg kontaktede min vejleder Martin Lind tidligere på medicinstudiet ifb. Et forskningsrelateret projektforløb. Det førte til at jeg efterfølgende skrev mit speciale hos Martin og fik endnu mere lyst til at prøve kræfter med forskning. Derfor tog jeg et forskningsår efterfølgende. For mig er det vigtig at min vejleder er let tilgængelig når jeg har brug for hjælp. God vejledning er ikke nødvendigvis en som har svaret på alt, men en som man kan diskutere sin problemstilling med. ” 

Hvad har forskning givet dig som medicinstuderende/ung læge/ortopædkirurg?

Svar: “Det har givet mig mulighed for at udvikle mig både fagligt men også personligt. Fagligt har jeg fået en masse kompetencer i selve arbejdet med forskning, som jeg er sikker på, vil komme mig til gavn i min videre karriere. Personligt har især formidlingsdelen rykket mine grænser. Det at stå på en scene og præsentere foran mange mennesker er rigtig god læring.”

Hvilke råd vedr. forskning har du til andre unge ortopædkirurger?

Svar:Først og fremmest at man bare skal kaste sig ud i det, hvis det er noget man har lyst til. Min erfaring er, at hvis man er opsøgende, så er der mange muligheder og folk som gerne vil hjælpe en og lære fra sig. Man skal ikke være bange for at spørge om hjælp og råd, der findes ingen dumme spørgsmål.”

Stort tillykke til Simone fra YODAs bestyrelse.