skip to Main Content
April 2018

April 2018

Så er der ikke længe til forårsmødet løber af stablen.

Vi glæder os! Vel mødt…


Leder

For nylig stødte jeg tilfældigt ind i en anmeldelse af nu pensioneret overlæge i ortopædkirurgi og forfatter Steffen Jacobsens nye bog ”Hvis de lige vil sidde helt stille, frue – dr. Jacobsen er ny på afdelingen”. Anmeldelsen var skrevet af selv samme forfatter. Jeg skal skynde mig at sige at jeg ikke har læst bogen, men udelukkende omtalen. Jeg tror mange at os kan genkende problemstillingerne i hans bog og tidligere debatindlæg fra vores dagligdag, men jeg har min tvivl om kritikken er nuanceret nok til overhovedet at blive taget seriøst. Når jeg fremhæver Steffen Jacobsen skyldes det at han for et par år siden medvirkede i ugeskriftets ”Et døgn med” artikelserie med den mest utiltalende og ikke inspirerende artikel om en dag som ortopædkirurg. Tror ikke man kan gøre dårligere reklame for specialet og arbejdet som læge og det er ikke mit indtryk at hans skrivelse på nogen måde er repræsentativ for vores arbejde. Ligesom førnævnte anmeldelse var den artikel ensidig og unuanceret. Lignende unuanceret kritik møder jeg ind imellem når man snakker Sundhedsplatformen, uddannelsesforholdet eller andet. Bedst eksemplificeret ved facebookgruppen ”Læger” der til tider på grund af enkeltpersoners indlæg og kommentarer minder mere om Ekstrabladets debatforum ”Nationen” end et debatforum for læger. Vi skal huske på at vores kritik skal være nuanceret, hvis vi skal tages seriøst. Gør dog god reklame for vores speciale hvis du får muligheden for det, de fleste af os kunne jo ikke forestille os at lave noget andet trods diverse udfordringer med travlhed, it-systemer og arbejdsgange. Den tilgang vinder respekt hos patienterne og det gør det nemmere at rekruttere dygtige fremtidige kollegaer til ortopædkirurgi. Og det gør det formentlig også sjovere at gå på arbejde.
Casper Dragsted, Formand