skip to Main Content
Nyhedsbrev Maj 2022

Nyhedsbrev Maj 2022

Kære medlemmer!
YODAs 11. Forårsmøde løb af stablen 29.april 2022 på Frederik VIs Hotel i Odense NV. Igen i år valgte vi, at have et gennemgående tema igennem mødet og i år stod den på håndkirurgi. Formiddagen blev brugt med foredrag i plenum. Til dette havde vi inviteret afdelingslæge Casper Ottesen fra Rigshospitalet der på meget kort tid og underholdende vis kunne indføre os i overekstremitetens embryologi og hvor det kan gå galt når fosteret ikke folder korrekt i maven. Foredraget blev fulgt skarpt op af overlæge Anders Kjørup også fra Rigshospitalet der fortalte om flere spændende cases og om hvordan man bl.a. kan stjæle en metatars og lave den om til en metacarp.
Formiddagen blev rundet af i umanerligt godt selskab, nemlig med Søren ‘Manden du ikke vil holde i hånden til nytår’ Larsen, overlæge på Aleris Hamlet der fortalte om store åbne håndskader og om de landsfunktioner som OUH varetager. Hans vigtigste budskab var at man altid måtte ringe til håndkirurgerne i Odense også når man er i tvivl om de kan tilbyde en behandling.
Om eftermiddagen blev der afholdt fem spændende workshops, bl.a. Basal Osteosyntese der har været en genganger til alle YODAs Forårsmøder. En novice workshop der var meget velbesøgt var ‘Sene og Nervekirurgi’. Her kunne kursisterne få lov at afprøve lupbriller og lys samt at arbejde med mikrokirurgiske instrumenter på grisenerver og sener.
Aftenen stod på middag og fest og i år valgte vi at fejre de superhelte (og skurke) vi er! Der var flotte priser til bedste udklædte, herunder bedste udklædte par der blev vundet af 2 x Donald Trump og 1 x Ruth Bader Ginsberg! Den bedst repræsenterede afdeling var Herlev og Gentofte Hospital med 12 deltagere til middagen, skarpt efterfulgt af Hvidovre Hospital og Sygehus Lillebælt. Som noget nyt år havde YODAs Festudvalg valgt at ære den ‘Mest loyale Forårsmøde Gænger’; denne pris vandt Casper Dragsted fra Hvidovre, der var i tvivl om hvor mange gange han havde deltaget, men i hvert fald mere end 7 som var noget mere end dem der kom på 2. pladsen. Stafetten (i form af en Super-YODA kappe) gives selvfølgelig videre fra år til år. Inden der kom alt for mange Breezers indenbords, nåede vi også at afholde ‘Kampen om Den Gyldne Hammer’, YODAs nye officielle sømslånings konkurrence. Der var kamp til stregen men vinderen blev Alexander Rasmussen fra Randers der stolt kunne tage al æren og hammeren med hjem!
YODAs bestyrelse er små småt også i gang med at forberede næste års Forårsmøde. Og vi vil også gerne løfte sløret for hvad I har i vente til næste år. De sidste par år, er der i stor stil blevet foreslået mere traumatologi i evalueringerne og det har vi selvfølgelig lyttet til. Derfor bliver næste års tema: Multitraume! Vi inviterer førende ortopædkirurgiske eksperter ind for at gennemgå de allersværeste skader på de mest traumatiserede patienter og vi kan love jer for at det bliver rigtigt spændende. Næste år kommer vi fortsat til at fokusere på at der vil være noget for ALLE niveauer, helt fra KBU til speciallæge.
Gik du glip af Forårsmødet kan du meget passende gå på Instagram og følge ‘yngre_ortopaedkirurger_danmark’ hvor der ligger billeder fra hele dagen, og hvis du skynder dig kan du også nå at bliver follower nr. 100!
Vi glæder os til at se jer ude i afdelingerne og selvfølgelig også til Forårsmødet 2023!
På vegne af bestyrelsen
Cæcilie West, Forårsmødeansvarlig