skip to Main Content

Oktober 2018

DOS Kongressen med uddannelsesbriller

Årets DOS-kongres bød på et bredt udvalg af uddannelsestiltag og -nyheder. Meet the Expert- sessionen, som udelukkende henvender sig til uddannelseslæger, havde i år børnefrakturer som emne. Sessionen var populær og velbesøgt og mange yngre læger gav udtryk for, at både emne og formet var spot-on. Det trak også en hel del speciallæger til, som næste år vil blive nægtet adgang, da de havde lidt svært ved at forstå konceptet omkring at give de yngste kolleger taletid…

Første udspil til den nye målbeskrivelse blev præsenteret fredag og blev modtaget meget positivt. YODA sidder med i kommissoriet og det var rigtig fedt at opleve at de uddannelsesmæssige målsætninger vi har sat os for vores nye speciallægeuddannelse, ser ud til at gå igennem og vækker begejstring både blandt yngre læger, UAO´er og ledende overlæger. Vi satte os til bordet med 3 hovedmål; at få simulationstræning indført som en fast del af uddannelsen, at få en målbeskrivelse der er klinisk relevant og ansporer til faglig udvikling, at få et specialespecifikt vejleder-kursus indført, så god supervision og feedback bliver en naturlig del at ALLEs hverdag. Det er store ønsker og vi er ikke i mål endnu, men vi er rigtig godt på vej.

Der var et skarpt opløb om årets GYLDNE YODA, det var super fedt at opleve, at så mange der lægger et stort arbejde i at uddanne deres yngre kolleger. Prisen gik i år til Rasmus Nielsen, UAO på Herlev, som på kun et år har formået at samle høj og lav omkring uddannelse og har sat adskillige velfungerende initiativer i søen. TILLYKKE med prisen!

Liv Riisager Wahlsten, Uddannelsesansvarlig


YODA Best Paper

Konkurrencen blev igen i år afholdt i forbindelse med DOS kongressen. En super god session med fire spændende studier og gode fremlæggelser.
“But there can be only one” som Highlander lærte os og årets vinder blev Hans-Christen Husum med studiet “Suggestion for new pubofemoral distance cut-off value for instability in lateral position during DDH screening”.
Tillykke til Hans-Christen og medforfattere. Udover den store ære og det flotte diplom er der 5000 kr til vinderen.
Vi ses til endnu en omgang Best Paper næste år

Søren Ohrt-Nissen, forskningsansvarlig


Den nye bestyrelse

Tak for nogle gode dage under DOS-kongressen. På den ordinære generalforsamling fik vi valgt en ny bestyrelse i YODA. Du kan se sammensætningen af den nye bestyrelse nedenfor. Tak til alle som deltog og ikke mindst til dem som fortsatte med videre på The Bird og drak en G&T eller tre. Det var en hyggelig aften. I det hele taget var YODA synlige på hele kongressen og YODA bliver jævnligt omtalt i diverse indlæg, symposier og selv på DOS’ generalforsamling.
Vores ordinære generalforsamling 2019 vil bliver aftholdt ifm. DOS-kongressen på Vingsted og YODA har to bestyrelsesmedlemmer med i udvalg som skal arbejde med den “nye” DOS-kongres. Der vil selvfølgelig være et arrangement for YODAs medlemmer ifm generalforsamlingen.

Bestyrelsen i YODA 2018/19
Formand – Casper Dragsted
Næstformand – Sabine Simonsen
Kasserer – Pelle Petersen
Uddannelse – Liv Wahlsten
Forskning – Søren Ohrt-Nissen
Kursus – Dennis Karimi
Region Nord – Ahmed Abood
Region Syd – Kathrine Rasch
Region Øst – Casper Grønbæk
Forårsmøde – Alexander Amundsen
Web/nyhedsbrev – Katrine Borum
Suppleant – Sergey Machado-Abakumov