skip to Main Content

Ortopædkirurgi

Ortopædkirurgi er verdens fedeste medicinske speciale! Det ved man over det meste af verden, men i Danmark er det ikke alle der ved det.

Ortopædkirurgi er idrætskirurgi på top professionelt plan, traume kirurgi på sønderskudte soldater og trafikofre, håndkirurgi med genskabelse af ødelagte lemmer, børnekirurgi hvor små skæve børn rettes ud og bliver ’normale’ og meget, meget mere. I mange lande (fx USA) er ortopædkirurgi et af de mest præstigefyldte og eftertragtede specialer.

I Danmark har specialet hidtil primært virket tiltrækkende for de mandlige lægestuderende. Der har i de seneste år været en øget tilgang af kvindelige studerene på lægestudiet. Samtidig er der foretaget strukturændringer af den lægevidenskabelige uddannelse som betyder at valg af medicinsk speciale skal foretages tidligere i uddannelsesforløbet. Dette har medført, at der er behov for at ændre og skærpe profilen af det ortopædkirurgiske speciale, så vi fortsat er attraktive for de lægestuderende af begge køn.

Ortopædisk kirurgi er det største kirurgiske speciale samt tredjestørste medicinske speciale i Danmark. Det er samtidig et meget bredt speciale, der i Danmark inddeles i ni fagområder: Traumatologi, Håndkirurgi, Skulder-Albue kirurgi, Rygkirurgi, Tumorkirurgi, Fod-Ankel kirurgi, børneortopædi, Hofte- og Knæalloplastik samt Sportstraumatologi.

Yderligere information om de enkeldte fagområder kan findes her: http://www.ortopaedi.dk/index.php?id=8

Har du lyst til at vide mere om specialet eller om hvordan man bliver ortopædkirurg er du velkommen til at kontakte os:

mail@yngreortopaedkirurger.dk

Her kan du læse en række interviews med fremtidens ortopædkirurger:
En introduktion til ortopædkirurgiens forskningsverden

En dag på ortopædkirurgisk afdeling

24 timer af mit liv som 1. reservelæge i hoveduddannelsesstilling og deltids PhD-studerende

KALENDER

maj

31majAll DayYODAs Forårsmøde 2024Tilmeldingen er åben!

juni

31majAll DayYODAs Forårsmøde 2024Tilmeldingen er åben!

juli

No Events